Kolekcja Priscilla powiększyła się o nowe elementy? Nie! To zdjęcia z indywidualnej realizacji wykonanej w lipcu dla Agnieszki i Adama, którzy choć nie zamawiali u nas zaproszeń, powierzyli nam wykonanie reszty swojej papeterii ślubnej.

Na życzenie zamiast stojących winietek na prążkowanym blankiecie ze standardowej kolekcji Priscilla, wykonaliśmy dla nich pojedyncze, małe winietki w wymiarze 5 x 8 cm, bez blankietu. Karty menu z numerami stolików na froncie zamiast napisem „Menu”, oraz plansze z nazwiskami do samodzielnego złożenia planu stołów, dopasowane wymiarem do posiadanej przez Parę Młodą już ramy. Wszystkie elementy na życzenie wykonaliśmy z czcionkami z kolekcji Retro.

Pomysłowe, dwuzadaniowe karty menu, czyli karta menu weselnego i numerek stołu w jednym zajmują mniej miejsca na stolikach niż oddzielnie ustawione menu i numerki. Takie rozwiązanie sprawdzi się przy małych, suto zastawionych stolikach lub stolikach z dużą ilością osób. Winietki również nie zajmują dużo miejsca. Można dołączyć je za pomocą kleju, taśmy dwustronnej, zszywacza czy ozdobnej, kolorowej wstążeczki z oryginalnymi, przygotowanymi przez Młodą Parę podziękowaniami dla gości np. celofanową torebką z własnoręcznie upieczonymi ciasteczkami, czy czekoladą. Zarówno karty menu, jak i winietki w tym formacie pozwalają również zaoszczędzić trochę finansów z weselnego budżetu. Do ich wykonania potrzeba bowiem mniej materiałów i pracy.

Łącznie dla Agnieszki i Adama wykonaliśmy 76 sztuk winietek, 10 kart menu i 8 plansz do planu stołów. Zwróćcie uwagę na ułożenie ozdobnika w kartach do planu stołów. Zapożyczone zostało w naszej kolekcji Adrianne, co całemu zestawowi nadało ciekawego szyku.

Zdarza się, że pytacie nas o przykładowe menu. Nie prowadzimy cateringu weselnego, ale możemy Wam za to zdradzić co dobrego zagościło na stołach weselnych Agnieszki i Adama :)

A mianowicie, jako dania ciepłe Para zaserwowała swoim gościom: kremową zupę serową z grzankami i oliwą truflową, roladki wieprzowe z papryką i grzybami, pieczone udko kacze, oraz cielęce medaliony z szałwią i boczkiem. Dodatkami do dań były: kluseczki śląskie, pieczone ziemniaczki z ziołami, sosy grzybowy i żurawinowy oraz mix sałat w sosie winegret.

Zimna płyta obejmowała: paletę wędlin śródziemnomorskich, carpaccio z polędwicy, kruche słone babeczki z pastą z dziczyzny, ptysie nadziewane serem Roquefort, roladki z rostbefu ze szparagami, wybór galantyn drobiowych i wieprzowych z musami smakowymi. Do tego sałatki grecka i Caprese, mix sałat z grillowanym kurczakiem i grzankami oraz wybór pieczywa i maseł smakowych.

O godzinie 21.00 dodatkowo na salę wjechał pieczony prosiak. O godzinie 23.00 podano roladki z indyczej piersi z fetą i szpinakiem, a o pierwszej w nocy bogracz. Tort weselny zaplanowano na dwie godziny po pierwszych daniach ciepłych, czyli na godzinę 19.30.

Ależ to musiały być pyszności! Aż ślinka cieknie!

A przy okazji szybkiej sesji zdjęciowej ich realizacji okazało się, że kolekcja Priscilla mimo iż w kolorystyce pomarańczowo-łososiowej całkiem elegancko komponuje się również z kwiatowymi dekoracjami w tonacji różu i bieli. Może ktoś w Was odważy się na takie weselne zestawienie kolorystyczne?

Winietki, karty menu i plan stołów z kolekcji Priscilla

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież